RIP ljubljanski lokali

V zadnjem letu in pol je svoja vrata zaprlo veliko ljubljanskih lokalov. Nekateri zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa, nekateri iz drugih razlogov. Sprehodili smo se po mestu in jih nekaj fotografirali. Zavedamo se, da v seznam nismo zajeli vseh. Če veste za zgodbo še za kakega zaprtega lokala, jo lahko navedete v komentarjih na družbenih omrežjih.

Magda

Lokal Magda, Ljubljana

Bar Magda, ki je deloval v Pokriti tržnici na Pogačarjevem trgu, je navduševal s ponudbo pijač, ostrigami in izbrano glasbo. Bil je lokal mlajših ljubljanskih intelektualcev in kreativcev, napolnjevali so ga tudi turisti.

Kucha

RIP ljubljanski lokali

Veganska restavracija Kucha, ki je delovala na Mašera-Spasičevi ulici za Bežigradom v Ljubljani, je privlačila goste z izvirnim ambientom, v katerem so prevladovali reciklirani kosi pohištva in sobne rastline, predvsem pa z vegansko hrano, pripravljeno v zanimivih kombinacijah.

Gostilna Pri Kolovratu

Gostilna pri Kolovratu, Ljubljana

Gostilna pri Kolovratu nasproti stolnice je delovala v prostorih, kjer je bila že več stoletij gostinska dejavnost, ponujala pa je pester izbor tradicionalnih slovenskih in ljubljanskih jedi.

Ménagerie

Lokal Menagerie, Ljubljana

Ménagerie je bila prijetna pekarna in slaščičarna na Gornjem trgu, ki je ponujala svež kruh in pecivo, pa tudi zajtrke in brunche v francoskem slogu.

Soba 102

Soba 102, Ljubljana

Restavracija in bar Soba 102, ki je delovala na elitni lokaciji na Cankarjevi ulici, je zaprta že od oktobra lani, uraden konec pa je pred nekaj tedni razglasil eden od njenih solastnikov, glasbenik Jan Plestenjak. Šlo je za lokal s prijetnim ambientom ter dobro glasbo in hrano.

Pod skalco

Pub Pod skalco, Ljubljana

Oktobra lani je svoja vrata zaprl legendarni Pub Pod skalco, ki se je nahajal blizu Križank in je bil šestnajst let zbirališče vseh zabave željnih, ponujal pa je tudi odlično hitro prehrano.

Bar Roža

Bar Roža, Ljubljana

Tudi zunanjščina Bara Roža pri Šuštarskem mostu oznanja, da so trajno zaprli vrata. Spomnili se ga bomo po dobri ponudbi šampanjcev in vin, prigrizkih, pokušinah, zabavah, glasbenih večerih itd.

Robba

Restavracija Robba,L

Robba je bil dizajnersko oblikovan lokal, ki je, kot pove že ime, deloval v strogem centru mesta blizu Robbovega vodnjaka. Pravzaprav je bil bistro, ponujal pa je celo paleto zanimivih ljubljanskih jedi, burgerje in steake, pa tudi zajtrke in koktejle. 

Mediterraneo

Restavracija Mediterraneo Ljubljana

Restavracija Mediterraneo na Ciril-Metodovem trgu je ponujala mediteranske okuse in morsko hrano, pa tudi celinsko slovensko, imeli so tudi lep izbor vin.

Pub Plečnik

RIP ljubljanski lokali

Pub Plečnik, ki se je nahajal na Plečnikovem trgu, je v zanimivo oblikovanem ambientu ponujal klasične in inovativne jedi, pa tudi burgerje. Pohvalil se je tudi z enim od največjih asortimanov žganja v Ljubljani.

Zlata ribica

Restavracija Zlata ribica, Ljubljana

Zlata Ribica na Cankarjevem nabrežju je bila restavracija, v kateri so se radi zadrževali turisti, ob slovenskih popevkah ponujala širok nabor jedi z vseh koncev Slovenije, pa tudi širše.

Sax Pub

Sax Pub,Ljubljana

Sax Pub je bil kultni jazzovski lokal v Trnovem, poslikan z grafiti. Sicer ni povsem jasno, zakaj so ga zaprli, a korona situacija gotovo ni pripomogla k njegovemu obstoju. Menda se bo kmalu spet odprl, in sicer z novim najemnikom.

 

Fotografije: Denis Simčič

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.