Najlepše ljubljanske mavrice

Na Instagramu se redno pojavljajo fotografije mavric nad Ljubljano in okolico, ki navdušujejo publiko in pobirajo všečke. Čar mavrice je v tem, da gre za nepredvidljiv pojav, poleg tega pa je na nebu le nekaj minut ali sekund in fotograf mora zelo pohiteti, da jo ujame. Je pa zato veselje zaradi barv in energije, ki jo prinaša, toliko večje.
Nekatere mavrice, ki so jih fotografirali nad Ljubljano, so popolne, druge delne, nekatere enojne, druge dvojne, fotografirane pa so na različnih koncih mesta. V kombinacijami z različnimi stavbami in ambienti v mestu tvorijo zanimive vizualne podobe in si zalužijo objavo na našem blogu. Zahvaljujemo se vsem fotografom, ki so dovolili objave svojih mavric. Z nekaterimi nismo uspeli stopiti v stik, vabimo jih, da se nam oglasijo. Vas pa vabimo, da obiščete njihove Instagram profile, kjer boste našli veliko zanimivih in odličnih fotografij. Povezave do njih so pod fotografijami.

Gregor Raičević (@gregor.raicevic) je ujel nežno mavrico, ki se je prikazala nad ljubljanskim Bežigradom.

To dvojno mavrico je ujela Betka Šuhel (@betkasuhel) na ljubljanski tržnici in je lepa tudi zato, ker jo lahko gledamo tudi v odsevu na mokrih tleh.

Šiška v vsej svoji lepoti, vključno s Plečnikovo cerkvijo v ozadju. Pri lovljenju mavrice je bil uspešen Kino Šiška (@kinosiska).

Na fotografiji Saše Dolenca (@saso.dolenc) se mavrica pne nad Ljubljanskim gradom in na simbolni način označuje središče mesta.

Mavrica, ki jo je fotografiral Iztok Medja (@iztok_medja), ustvarja lepo kompozicijo z nebotičnikom, ki mu pravijo tudi skakalnica, in je z njim tudi barvno usklajena.

Matej Družnik (@matejdruznik) je ujel celo polovico mavričnega loka nad Ljubljano, verjetno nekje z višine.

Ta prelepa fotografija mavrice in njenega odseva je nastala na Ljubljanskem barju, avtorica je Tjaša Potočnik (@potocnikovatjasa).

Taka mavrica je najbrž res redka, saj se je prikazala skozi odprtino med oblaki. Fotografija Mihe Rekarja (@miharekar) pa je bila na Instagramu največkrat pospremljena s komentarjem I love Šiška.

Marvica, ki jo je ujel Saša Tabaković (@belart_sasat), se je prikazala med nebotičnikoma na Trgu republike.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.