Ljubljana, obrnjena na glavo

Ljubljana, Robbov vodnja, stolnica
Odsev stolnice v repliki Robbovega vodnjaka.

Deževni dnevi so idealna priložnost, da v fotografski objektiv ulovimo odseve mestna, hiš in ljudi, ki se ustvarijo v lužah. So priložnost za kreativnost, za iskanje novih perspektiv, za odkrivanje skritih plati mesta. Svet se postavi na glavo, vse se nenadoma podvoji, podobe se raztrgajo na majhne in velike kose nepravilnih oblik, ki jih narekujejo oblike luž, barve so lahko bolj živahne kot ponavadi ali pa bolj ubite, na fotografijo se lahko prikradejo prvi sončni žarki, dežne kaplje ali meglice. Odpirajo se vrata v drug, magičen svet. Poseben šarm dobijo odsevi v deževnih jutrih, ko se čez hladno modro svetlobo prelije topla svetloba uličnih svetilk in živahni toni mestnih izložb.

Ljubljana, Regalijeva hiša
Hiša na Dalmationovi 3.

Denis je jutranji ptič, najraje fotografira, ko mesto še spi ali pa se ravno prebuja. Za fotografiranje odsevov v lužah in drugih vodnih površinah je najprimernejša kamera mobilnega telefona. Če si želite o njegovih tehnikah izvedeti kaj več, ga o tem pobarajte na Instagramu. Večkrat so ga že spraševali, če so morebiti njegovi odsevi fotomontaže. Seveda ne, vse je v tehniki in občutku.

Ljubljana, stavba Metalke
Odsev Nebotičnika v Metalki.

Tudi če luž ni, ne gre obupati. Denis ima v nahrbtniku vedno plastenko z vodo in lužo po potrebi tudi naredi. Včasih pa fotografira tudi odseve v Ljubljanici, Gradaščici, Koseškem in Tivolskem bajerju, raznih vodnjakih itd.

Ljubljana, Prešernov trg
Na Prešernovem trgu.

Priporočamo vam torej, da se na deževen dan ali po njem ne skrivate na toplem, temveč da se podate na lov za fotografijami, kot je naredil Denis.

Fotografije: Denis Simčič

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.